МВР: ПРОВЕРКИТЕ НА ПАЗАРА – ДО ПЪЛНА ИНВЕНТАРИЗАЦИЯ НА ТЪРГОВЦИТЕ

[quote]146 ОБЕКТА СА ИНСПЕКТИРАНИ ДО МОМЕНТА[/quote]

Мониторингът на движението на стоки и проверки на съвместните екипи на Неделен пазар в Димитровград ще продължат до пълна инвентаризация на опериращите там търговци. Това се казва в съобщение на пресцентъра на МВР.

Коли на полиция, жандармерия, данъчни… продължават да стоят на постъпите към пазара и през делничните дни. Органите блокираха тържището миналия петък. В събота и неделя беше същото. Някои търговци отвориха обекти, други пропуснаха. Очаква се подобна да е ситуацията и през идните пазарни дни.

В акцията участват служители на  Главна дирекция “Борба с организираната престъпност“, Икономическа полиция, експерти от НАП, Държавната агенция за метрологичен и технически надзор и Комисията за защита на потребителите. Операцията се ръководи от Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари на ГДБОП, уточняват от пресцентъра.

От стартиране на засилените проверки до момента са инспектирани 146 търговски обекта, иззети са около 6500 ментета  – дънки, тениски, колани. Образувани са 6 досъдебни производства. Служителите на НАП са съставили 12 административни акта за различни нарушения – четири  за продажби без регистриран фискален апарат, два за неиздаване на фискален бон и шест за несъответствия на касовата наличност с данните от фискалното устройство. Експертите от Комисията за защита на потребителите са изготвили 20 констативни протокола, предстои съставянето и на 17 акта за административно нарушение.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук