МВР на КПП-тата и по пътищата: Джигитите да внимават!

Освен на Контролните пропускателни пунктове /КПП/, в следващите дни униформени ще следят основно и за джигити на пътя. Информацията, на брифинг в Министерски съвет, обобщиха началникът на отдел „Охранителна полиция“ в Главна дирекция „Национална полиция“ комисар Веселин Младенов, началникът на отдел „Пътна полиция“ комисар Звезделин Колев, зам.-началникът на отдел „Пътна полиция“ при Столичната дирекция на вътрешните работи комисар Любомир Костадинов и началникът на „Охранителна полиция при СДВР комисар Радослав Стойнев.

Над 200 КПП-та са формирани на територията на цялата страна. Пътна полиция ще следи да не се допуска безпричинно пътуване. Осигурени са екипи, които при необходимост, ще регулират и подпомагат движението. Те ще следят основно за рискови водачи, като ще се засили и контролът на скоростта.

До момента са извършени 55 000 проверки на декларации по КПП-тата. В малко над 3 400 е имало несъответствия в декларираното. До момента има над 1300 досъдебни производства, като 200 са за декларирани неверни данни, освен това са съставени 19 262 акта.

По отношение на мерките в парковете, които от няколко дни са достъпни при определени условия, през първите дни няма констатирани нередности, но сега се забелязват определени нарушения, като основното е неносене на маски. До момента за неспазването на тази мярка са съставени 14 628 акта за установени нарушения в цялата страна. Най-голям е техният брой в Пловдив, където са направени 2460 акта и на територията на столицата, където са съставени 1858 акта, акцентират от МВР.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук