МВР: НАПОЛОВИНА НАМАЛЯХА ИМИГРАНТИТЕ ПО ГРАНИЦАТА С ТУРЦИЯ

контакти

С 47% по-малко са нелегално преминаващите през турско-българската граница, информират от пресцентъра на МВР.

За по-малкото нелегални имигранти, дошли от турска територия, допринасят продължаващата специализирана полицейска операция, както и изграждането на оградата по границата. В операцията участват  гранични полицаи и служители от вътрешността на страната, с подкрепата на европейски гранични служители под егидата на Агенция Фронтекс.

През първите 5 месеца на 2016 г. граничните полицаи са задържали 1858 незаконни имигранти, преминали на българска територия. През първите 5 месеца на 2015 година те са 3535. През последното денонощие са предотвратени 4 опита на общо 50 човека да преминат незаконно, уточняват от песцентъра.

Преди няколко дни министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова и колегата й от Полша Мариуш Блашчак  посетиха граничния пункт Капитан Андреево. Те се срещнаха с полските полицейски служители, които са част от операцията на Фронтекс на българо-турската граница. Министър Бъчварова благодари за оказаната помощ чрез офицерите, които работят на място, и за предложената допълнителна подкрепа с още полски служители.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук