МВР за акция „Зима“: Не е важно колко шофьори ще глобим, а пътната безопасност

Не е важно колко шофьори ще глобим. Важно е те да осъзнаят, че трябва да подготвят автомобилите си, за да осигурят личната си и безопасността на всички участници в движението. Условията не са за подценяване. Пътните настилки са доста студени, предразположени към заледявания, за каквито вече получаваме сигнали, особено в сутрешните часове и в планинските проходи. Така че нека да повишим вниманието, да подготвим автомобилите, за да предотвратим това да сме глобени на пътя. Това каза на брифинг главен инспектор Лъчезар Близнаков от отдел „Пътна полиция“, към Главна дирекция „Национална полиция“, на прага на третия етап от акция „Зима“, който започва от 21 ноември, но проверките ще стартират ден по-рано.

Заключителният етап ще продължи до 30 ноември. Той е насочен към техническата изправност на автомобилите, оборудването с подходящи за зимни условия гуми. Основно ще се следи изправни ли са осветителните, стъклопочистващите системи и поведението на водачите към пешеходците.

По закон, гумите трябва да са подходящи за зимни условия или с минимална дълбочина на протектора 4 мм.

Санкциите, общо за техническите неизправности, варират от 50 до 500 лева, в зависимост от характера и в каква степен всяка една касае безопасността на движението.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук