МБАЛ ХАСКОВО ДОКАЗВА СТАБИЛНОСТ, ПОЛУЧАВА ФИНАНСИРАНЕ ПО „РЕГИОНАЛНО РАЗВИТИЕ“

контакти

МБАЛ Хасково е сред лечебните заведения, доказали, че са с потенциал да запазят финансовата си стабилност. Тя е с потенциал да гарантира ефективност при използване на обществени ресурси и съответните критерии за качествена медицинска помощ. Болницата в областния град, наред с още 16 лечебни заведения в страната, получават възможност да кандидатстват за финансиране по Оперативна програма „Регионално развитие“, реши правителството на днешното си заседание.

Кабинетът одобри изменение в Концепцията за преструктуриране на системата за болнична помощ. Приетите изменения създават възможност повече лечебни заведения, които покриват заложените в Концепцията критерии, да кандидатстват за финансиране. Предложените болници са степенувани последователно по важност с оглед целесъобразно изразходване на предоставените финансови средства. Запазва се принципът това да са болници, които в предходния период не са били предложени за финансиране.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук