МБАЛ „Св. Екатерина“ на печалба и изцяло осигурена с апаратура

контакти

И миналата година бяхме на печалба, но тази вече сме изплатили абсолютно всички задължения, които сме имали до 31 декември, налични са и пари в сметката. Това съобщи управителят на МБАЛ „Света Екатерина“ д-р Алдин Карагьозов, заедно с кмета на Димитровград Иво Димов, който поднесе дарове на първото новородено за 2024 г. в Родилното отделение. Отдавна преминахме критичната точка. Оттук насетне трябва да надграждаме, заяви градоначалникът.

Болницата е изцяло осигурена и с много добра апаратура, подчерта д-р Карагьозов. Лечебното заведение е оборудвано с висок клас ехограф, с ЕКГ апарат, нов монитор, който ще бъде стациониран в Акушеро-гинекологичното отделение и ще може да следи показателите на новородените. Осигурен е нов преносим рентгенов апарат тип „кугел“, втори за болницата.

Решен е въпросът с друго сериозно за лечебното заведение перо в разходите. Ползва се микровълнов апарат за унищожаване на опасни отпадъци. Преди за дейността се заплащаше близо 29 хил. лева на година, докато за 2022-ра и 2023-та са необходими само по около 1500 лева. Спестяването и строгата финансова политика ни помогна да излезем от състоянието, в което бе МБАЛ „Света Екатерина, обясни управителят й д-р Алдин Карагьозов.

Работи се и активно за привличането на кадри и млади специалисти. По думите му, 28 станаха назначените в болницата, има специализиращи лекари. Една от лекарките, например, специализира в София и се очаква да се завърне след малко повече от две години. Д-р Карагьозов акцентира още, че доброто състояние на болницата е постигнато до голяма степен благодарение на адекватно отношение на Общината и Общинския съвет.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук