МБАЛ „СВЕТА ЕКАТЕРИНА“ ТРЕТА ПО ЗАДЪЛЖЕНИЯ ОТ ОБЩИНСКИТЕ

контакти

МБАЛ „Света Екатерина“ е трета от общинските болници в страната по задължения. Начело в списъка на длъжниците е Пета градска болница – София, следвана от Специализираната болница по пулмология и педиатрия в Пловдив. След тях се нарежда софийската Втора градска. Общинските болници, които са общо 109, имат задължения над 65 млн. Информацията съобщи здравният министър проф. Николай Петров. На заседанието в парламента днес депутатите обсъждат проблемите в здравеопазването, изслушвайки министъра. Според информацията, задълженията на всички 176 държавни и общински болници към 31 март 2013 г. е около 388 млн. лв.

На свикана вчера пресконференция кметът Иво Димов заяви, че е готов финансовият отчет на димитровградското лечебно заведение. Той не съобщи колко точно са задълженията, тъй като би могъл да бъде обвинен, че допълнително нагнетява напрежение. Каза само, че е очаквал дължимите суми да бъдат около 2,6 млн. Оказало се е обаче, че сумата е доста по-висока. По непотвърдена информация надхвърля 3 млн. лв. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук