МБАЛ „СВЕТА ЕКАТЕРИНА“ СКОЧИ СРЕЩУ ЕДНОЛИЧНО РЕШЕНИЕ

контакти

Медицинският съвет на МБАЛ „Света Екатерина“ изрази огорчението си от еднолично решение, свързано с изготвянето на Национална здравна карта. Това става ясно от писмо изпратено до изпълняващия длъжността кмет на Димитровград, адресирано и до председателя на ПК „Здравеопазване и социални дейности“.

Медицинският съвет иска спешна промяна на представителя на община Димитровград Тодор Ташев в областната комисия за изработване на Национална здравна карта, определена от председателя на Общински съвет Стефан Димитров. Лекарите изразяват възмущението си от едноличното номиниране на Тодор Ташев, като представител на община Димитровград, без решение на Общински съвет и становище от лечебното заведение, коментират от Община Димитровград.

Като заинтересована страна, сме огорчени, че по един толкова важен за лечебното заведение въпрос, не бяхме потърсени дори за становище. Номинирането на Тодор Ташев като представител на Общината в областната комисия предизвика еднозначна негативна реакция в лечебното заведение и доведе до свикване на Медицинския съвет, проведен днес. На него се взе решение за такъв представител да бъде предложен заместник-управителят на болницата д-р Валентин Палашев, се казва в писмото, подписано и подпечатано от д-р Матей Матеев.

Националната здравна карта е от изключителна важност не само за развитието на болницата, но и за нейното съществуване. Считаме, че представителят в областната комисия следва да бъде запознат в детайли със системата на здравеопазване, каквато професионална подготовка в тази насока притежават малко лекари, се казва още в писмото.

От лечебното заведение настояват, доколкото няма решение на ОбС за номинирането на Ташев за представител, да се вземе решение такъв представител да бъде д-р Валентин Палашев. Предвид важността на избора, молят местната власт за спешни действия.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

  1. Граждани на Димитровград разбрахте ли че Стефан и фамилия трябва да ги изгоним от Димитровград!!!! Стефаяне що се мъчиш да го вкараш Ташев на държавната ясла как не те е срам.Ташев който искаше сливане тоест закриване на болницата и то по твоя заръка сега той ще бъде защитника.Не си и помисляй щото ще го намерим Ташев и жив ще го е…м.Ташев по добре се откажи ще съжеляваш.Гледкай си адвокатстването и не се занимавай с болницата…..

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук