Мая Манолова в Хасково: Не трябва да позволяваме реставрация на статуквото в следващия Парламент

31 антикризисни мерки на 31 октомври представи председателят на „Изправи се БГ! Ние идваме!, с номер 31 в бюлетината

Какъв ще бъде рейтингът на следващото 47-мо Народно събрание, зависи от вота на гражданите на 14 ноември. Ако българите изберат, включително с преференциален вот, подготвени и почтени представители, това ще се отрази на качеството на парламентарния дебат. Предизвикателство е да се състави правителство, защото хората искат стабилност, в условията на няколко кризи. Тази стабилност обаче не трябва да означава алиби за връщане на статуквото. Очевидно, след като ГЕРБ, ДПС, подкрепени от БСП и „Има такъв народ“ (ИТН) намериха причина да се съберат, тече прегрупиране в политическото пространство. Предизвикателство и грижа пред коалиция „Изправи се БГ! Ние идваме“ (ИБГНИ) в следващия Парламент ще бъде да не позволим реставрация на статуквото и връщане на ГЕРБ и ДПС на бял кон във властта. Това ще бъде пагубно за България и предателство спрямо протестиращите, които искаха промяна, нулева корупция и просперираща държава, заяви в Хасково Мая Манолова.

Председателят на коалицията бе посрещната от водача за 29-и Многомандатен избирателен район – Хасково Николай Колев и представители от листата на формацията, срещна се и с граждани. В областния град на 31 октомври Манолова представи 31 антикризисни мерки на „Изправи се БГ! Ние идваме!“, с 31-ви номер в интегралната бюлетина.

Мерките ни са за подкрепа на българските граждани и малките фирми в условията на лавинообразното повишаване на цените на тока и свързаното с това поскъпване на всички стоки за бита. Настояваме да бъде „замразено“ повишаването на тока за малкия бизнес, за болници, училища, детски градини, като държавата поеме цялото увеличение. По същия начин, да се „замразят“ цените на тока, водата, парното, газа… В дългосрочен план, настояваме за отмяна на данъците върху еленергията и всички енергоносители, каквито предложения ще направим в държавния бюджет за 2022 г. Готови сме със социален бюджет, който ще внесем в следващия парламент, коментира Мая Манолова. В конкретен план тя призова служебното правителство да промени критериите за подкрепа на бизнеса, така че парите да стигнат до фирмите.

Подадохме жалба в Административен съд – София срещу зеления сертификат, защото начинът, по който се въвежда, убива малките фирми. Тя е срещу заповедта на здравния министър, от който очакваме да отговори защо на хората не се признават тестовете за наличие на антитела. Настояваме също всички антигенни тестове и всички тестове за антитела да бъдат безплатни, заяви Мая Манолова.

Тя допълни, че е ваксинирана, както и цялото й семейство, но е против задължителната ваксинация и като омбудсман, и като адвокат, и като политик. Ще настоява обаче правилата да важат в много по-голяма степен за политиците, които да бъдат на същия режим в Народното събрание.

Предстои да внесем жалба във Върховния административен съд, заради решението на представителите на ГЕРБ, ДПС, БСП и ИТН в Централната избирателна комисия, да се борят разписките от машинното гласуване. Направиха го не само без аргументи и мотиви, но това абсолютно обезсмисля машинното гласуване. Идеята беше членовете на секционните комисии да не пишат протоколи, да висят часове наред след края на изборния ден и то в условията на Ковид. Така се отваря огромна врата за злоупотреби и манипулации и е срещу честността на вота, подчерта Мая Манолова.

Какво каза още председателят на коалиция ИБГНИ, може да проследите във видеото:

На парламентарните избори на 14 октомври 2021 г. „Изправи се БГ! Ние идваме!“ е с номер 31 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

 

 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук