МАШИНА ЗА БЕЗКРАЙНА ЕНЕРГИЯ НАПРАВИ ДИМИТРОВГРАДЧАНИН

[quote]В МЕХАНИЗМА ИМА ТОЛКОВА МОЩ, ЧЕ РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ НАМЕРИ ПРИЛОЖЕНИЕ, УБЕДЕН Е СЪЗДАТЕЛЯТ[/quote]

Механизъм, даващ безкрайна енергия твърди, че е измайсторил димитровградчанин. За създаването му Любомир Ралчев използва двустранен лост. В него  на практика влага принципа на Архимед, който казвал: Дайте ми опорна точка и достатъчно дълъг лост и аз ще повдигна Земята. Изобретението в момента събира прах в мазето на Ралчев. Той обаче е оптимист. В това нещо има толкова мощ, че рано или късно ще намери приложение. Затова търси специалисти – да направят чертежа и помогнат в усъвършенстването.Той е механик с 30-годишен стаж, отдавна пенсиониран.

Питате ме каква мощност има? Колкото един двустранен лост – значи безкрайна – казва механикът с 30 годишен стаж, отдавна пенсиониран. – Тук не говорим за здравината. Нея трябва да я изчислят инженери, съобразявайки се с конкретиката на внедряването. Правих редица опити през годините, много време се блъсках по тази работа. През 2000 г. ми дойде на ума как да го направя и как може да стане. Оттогава насам съм правил много механизми, от които три-четири се получиха. Последният е от 2006 г., допълва Ралчев.

Прототипът на откритието представлява шаси, с два вала и 4 колена. Колкото големи са коленате на единия вал, толкова и на другия, има опорна точка и рамене. Приема въртеливо движение, прави го лостово, печели сила – и отново го обръща във въртеливо движение. Като премине през лостовото, се получава голяма енергия.

Първите опити димитровградчанинът прави още през 1972 г., когато си купува Москвич. И, понеже колата много харчела, решил да я направи електрическа. Сваля главата на двигателя и пробва да сложи магнити, които да теглят буталата. Обаче сметката излиза крива, защото трябвал много ток. Само дето не го развалих, спомня си експериментаторът.

[pullquote_right]ПЪРВИТЕ ОПИТИ – НА МОСКВИЧ ПРЕЗ 1972 Г. РЕЗУЛТАТЪТ – ПРОВАЛ. НО ПО-КЪСНО…[/pullquote_right]

Години по-късно се сетих как може да стане. Помогна ми принципът на Архимед, който се обобщава в следното: с по-малко сила може да завъртиш даден механизъм. Едни генератор, например, за да направи 4 киловата ток, му трябва 12 киловата енергия. При внедряване на моето изобретение, този генератор ще прави 4 киловата ток с 1 киловат енергия.

Механизмът трябва да се усъвършенства, той подлежи на много подобрения. Трябва да се  стабилизира, да се направят изчисления за здравина, какви да са оборотите… Сегашната направия е макет, от който се вижда, че такова нещо може да има.

Lubomir-Ralchev-2Аз съм го внедрил във велосипед, с две колена. Иначе, може да има 6 колена, може и повече. На колелото съм го направил с две колена. Няма средно движение, защото няма как да се поставят лостовете там, ще закачат по земята. В случая движа лостовете с краката, използвам по-малко енергия отколкото с обикновени педали, но скоростта е същата, съответно – умората е по-малка, обяснява бай Любо.

Той твърди, че изобретението може да се внедри в енергетиката като цяло. Димитровградчанинът смята, че ще можем да премахнем големите парни котли. Внедрявайки механизма, той ще кара турбината, задвижвана сега с пара. На турбината прикачваме този механизъм и едно малко електромоторче ще я движи. Няма пара, няма нищо – Само минимален разход на ток. Може да се внедри в електроцентралите, сигурен е пенсионерът от „Марбас“. izobretenie-1

Малкият ток ще задвижва този механизъм и той ще дава много голяма мощност, защото е лостов. Сякаш е направен точно за електромобили, изцяло ще замести двигателите с вътрешно горене. Ще сложим това творение, което, по подобие на турбината, ще се захранва с малко електромоторче. След това ще се свърже със скоростната кутия, тя ще приеме движението и ще си върви колата. Ще бъде необходим малък акумулатор, който да осигурява необходимото електричество. Няма да трябва голям акумулатор, като при електрокара, например, който е натъпкан с батерии, продължава изобретателят.

Любомир Ралчев прави машината с подръчни средства. Търси съмишленици, които да му помогнат с чертежите и патентоването. Аз ще взема такъв човек за сътрудник, да дойде да ми помогне, че аз самичък оттук нагоре, не мога. Не искам, обаче, да дойде и да каже – ето ти пари, действай. Искам съвместно да го направим. Получи ли се, ще служи на хората. Ако се внедри, може да се стигне до намаляване на нужната работна ръка. Въпреки това, иновативни технологии се въвеждат откакто съществува човекът, подчертава новаторът.

[pullquote_left]НЕ СЕ СТРАХУВАМ ОТ КРАЖБА. И ДА ГО ОТКРАДНАТ, НЯМА ДА ПРОРАБОТИ[/pullquote_left]

През годините Ралчев давал механизма на различни специалисти, показвал им снимки, както и написаното за него и машинката. Уви, никой до този момент не е успял да направи чертеж. Не може, казвали. Но механикът твърди обратното. Сигурен е, защото механизмът функционира пред очите му. Разбира се, трябват подобрения, както стана ясно. Бай Любо не се страхува, че някой, вместо да му помогне, ще обсеби творението. Тънкостите не са малко, макар на пръв поглед механизмът да изглежда прост. Те са известни само на мен, конструкцията не може да се изпълни от друг. Може да пробват, но няма да проработи. Не се интересувам чак толкова от парите. Ако има нещо за мен – хубаво. Ще се радвам да стане.

Рано или късно ще намери приложение. Надявам се, че скоро ще види бял свят, вярва димитровградчанинът. Според него, дори не можем да си представим какъв икономически и екологичен ефект би могло да има.

olea-625-50 ban

tivibearings ban

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук