Махат надвиснала над Бабин пазар голяма топола

Премахването на надвиснала над Бабин пазар топола бе подето днес. Голямото дърво се намира в двора на ПМГ „Иван Вазов“, където с вишка бяха пристигнали работници на „Нео Титан“.

Тополата ще бъде изцяло отстранена, което едва ли ще стане в рамките на днешния ден, предположиха работниците.

На място бе коментирано, че дървото е станало опасно. От известно време от него са започнали да падат едри клони, които създават потенциален риск от инциденти. Скоро, пък, на мястото ще започне изграждането на ново модерно зеленчуково тържище и вероятно голямото дърво ще пречи на строителните и ремонтни работи, тъй като се намира на непосредствена близост до оградата на гимназията и пазара.

От „Нео Титан“ потвърдиха, че дървото се премахва, предвид предстоящото изграждане на нов Бабин пазар, а други дървета не е предвидено да бъдат изрязвани.

Същевременно, в двора на училището продължават довършителни дейности, каквито бяха подхванати в още пет училища в града. От двора на ПМГ преди време бяха премахнати други стари и опасни тополи.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук