Махат лафките в Димитровград и Хасково

Павилионите „Лафка“ ще бъдат премахнати от местата си в Димитровград и Хасково, а вероятно и в други градове, където има такива.

От Община Димитровград съобщиха, че компанията е пуснала предизвестие през ноември миналата година за прекратяване на договора, което е 6-месечно. Това означава, че до април месец павилионите трябва да бъдат демонтирани. Иначе, до този момент фирмата е била коректна и си е плащала наемите.

Междувременно, разчистването в Хасково вече е започнало. То също е преди изтичането на договора, за срок от 10 години.

Лафките в Димитровград затвориха в първите месеци на 2020 г. Това стана, след като билетите от частните лотарии изчезнаха, при влизане в сила на последните промени в Закона за хазарта.

В Димитровград обектите се появиха в началните месеци на 2013 г. През декември месец 2012 г. Общинският съвет взе решение за поставянето на 19 павилиона за продажба на цигари, захарни изделия и др. Малко след това бяха намалени на 17, заради такива, на неподходящо място.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук