Казийски, Салпаров и Братоеви отново в състава на България

контакти

Матей Казийски, Теодор Салпаров, Георги Братоев и Валентин Братоев са включени в състава на България за предстоящото издание в Лигата на нациите. Треньорът Пламен Константинов обяви имената, между които са именитите състезатели, които не играха в последните години. От групата отсъства Тодор Скримов, който пожела да сложи край на кариерата си в националния тим, съобщават от Българската федерация по волейбол.

Очаква се решението на Матей Казийски относно изпратената му повиквателна. Националният селекционер е в разговори със състезателя, които все още не са приключили. Вратата за негово участие в националния отбор остава отворена. Окончателно решение ще бъде взето от състезателя след приключването на ангажиментите му към клубния му отбор в Италия.

Константинов не номинира играчи от тима на България под 21 години, който ще участва на световно първенство в Бахрейн. Изключение единствено е Александър Николов. Световното съвпада с третата седмица от Лигата на нациите.

Първата група състезатели вече тренира в зала „Христо Ботев“. Около 15 май в София ще пристигнат Константинов заедно с помощниците му Андрей Жеков, Георги Петров, Венислав Наумов и Милен Богданов.

През тази година България очаква изпълнено с емоции волейболно лято. Освен участието на мъжете и жените в Лигата на нациите, предстоят европейски първенства и олимпийски квалификации за първите ни отбори. При мъжете България е домакин в лицето на Варна, билетите вече са в продажба при много сериозен интерес.

Снимка: sportal.bg

Ето и разширения състав по азбучен ред:

Разпределители:
1. Георги Братоев
2. Георги Сеганов
3. Делчо Раев
4. Добромир Димитров

Диагонали:
5. Бранимир Грозданов
6. Димитър Димитров
7. Радослав Парапунов
8. Цветан Соколов

Посрещачи:

 1. Александър Николов
  10. Аспарух Аспарухов
  11. Валентин Братоев
  12. Денис Карягин
  13. Мартин Атанасов
  14. Матей Казийски
  15. Николай Пенчев
  16. Самуил Вълчинов
  17. Светослав Иванов

Централни блокировачи:

 1. Алекс Грозданов
  19. Илия Петков
  20. Красимир Георгиев
  21. Николай Колев
  22. Николай Къртев
  23. Светослав Гоцев
  24. Стефан Чавдаров

Либера:

 1. Владислав Иванов
  26. Мартин Божилов
  27. Теодор Салпаров
  28. Симеон ДобревПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук