МАСОВ ОБИР НА ПАЗАРА, ОГЛАСИ ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ОБС. СПИОПТ: ФАНТАЗИИ

10 търговеца на Неделен пазар са били ограбени на Неделен пазар. Това е станало миналата сряда или четвъртък, съобщи пред медиите председателят на ОбС Димитровград Стефан Димитров.

Защо не се финансират достатъчно Общински пазари?  Хората плащат немалки такси. Общината, явно, е решила да прекрати договорите с охранителните фирми. Аз си спомням като кмет, имахме договори, сключени с охранителни фирми, наемахме допълнително хора. От пазара имаме 3 млн. приходи, а не могат да се отделят 50 хил. лв. от тях за физическа охрана. Идеята е, да са спокойни търговците, че освен СОТ, има и съответната физическа охрана. Смятах, че ОП „СПИОПТ“ продължава да я  наема, каза Димитров.

По случая за обирите, председателят на ОбС допълни, че в петък пристигнали полицаи да разследват. Търговците пък почнали да затварят, мислейки за данъчни проверки. Това развалило пазара.

Като фантазии определиха от ОП „СПИОПТ“ информациите за 10 обрани търговеца, както и наличието на полиция на следващия ден.

Всеки търговски обект си избира кой СОТ да го охранява и носи отговорност. По времето на по-предишния кмет Димитър Хаджииванов е имало договор с Общинска охрана, която да охранява масите на пазара физически всеки ден. По-късно, по кметуването на Стефан Димитров този договор бива прекратен, всички обекти са минали на СОТ от избрани от търговците фирми. Сега физическа охрана има в пазарните дни. Ние не носим отговорност, че на някой са откраднали нещо. Все едно, Община Димитровград да бъде виновна, че са обрали Мтел, коментира управителят на Общински пазари Димитър Вълчев.

office2 banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук