МАСОВО ЛОВЯТ КОНТРАБАНДНИ ЦИГАРИ ОТ ТУРЦИЯ

контакти

Ban-nashМасово ловят контрабандни цигари от Турция митничарите на пункт Капитан Андреево. От началото на месеца до момента там са задържани 39 591 кутии без бандерол. 30 179 от тях са иззети от 872 преминали от Турция пътници, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос. За същия период, по метода на анализ на риска, при щателни митнически проверки служителите са открили още 9412 кутии, за които са съставени 78 акта, информират от Агенция „Митници”.

Последният случай е с открити 1100 кутии цигари без бандерол в автобус с турска регистрация, пътуващ към Косово. На българския митнически пункт рейсът пристигнал малко преди полунощ. Шофьорът и пътниците заявили, че не носят нищо за деклариране. Митничарите обаче се усъмнили и отклонили автобуса за проверка. В резултат открили тайник под стъпалата на задната врата. От него извадили 22 000 контрабандни папироси в опаковки с марката „ММ classic slims“. Оказали се собственост на втория шофьор – турски гражданин. Срещу него е съставен акт за нарушение на Закона за митниците.

При други два „пресни” случая, от коли с турска и френска регистрация, влизащи от Турция, митничарите извадили още 920 кутии цигари без акцизни лепенки. Стоката е иззета, а на нарушителите са съставени актове, допълват от митническата агенция.baner-wid

 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук