Масови проверки започва КАТ от 1 ноември

Пътна полиция започва масови контролни проверки в региона от 1 ноември в рамките на акция „Зима“, съобщават от Областната дирекция на МВР – Хасково.

При нея се проверява подготовката на автомобилите за движение в зимни условия. На първо място пътните полицаи ще проверяват състоянието на гумите, светлините, чистачките, включително системата за измиване на прозорците.

Началникът на сектор „Пътна полиция“ при МВР – Хасково главен инспектор Димо Чобанов представи статистика за пътнотранспортните произшествия и установените нарушения през зимния период на 2020/2021 година. В периода 01.11.2020-та – 01.03.2021 г . са настъпили 62 тежки пътнотранспортни произшествия (ПТП), при които са загинали 2 човека, а са ранени 85. ПТП с материални щети са 155. В периода са установени 27460 нарушения на Закона за движението по пътищата, като са съставени 1593 акта, 4388 фиша и 21349 електронни фиша.

В рамките на акцията ще се проведат три кампании. От 1 до 10 ноември ще се състои кампанията „Безопасно пътно превозно средство през зимата“, с основна насоченост към коли, велосипеди и превозни средства с животинска тяга.

Вторият етап на акцията – „Пешеходци и водачи за толерантност на пътя“, е от 11 до 20 ноември и е насочена към пешеходците и поведението на водачите спрямо тях.

Последният етап от акция „Зима“ е под надслов „Безопасно шофиране през зимата“ и ще се проведе в периода 21 – 30 ноември. Този етап е насочен към шофьорите на коли, техническата изправност на автомобилите и поведението спрямо пешеходците.

В рамките кампанията ще се отбележи и 21 ноември – Световен ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортни произшествия.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук