Маските ще отпаднат за някои закрити пространства, но за ваксинирани

контакти

Задължението за носене на маски ще отпадне за някои закрити пространства, като зали за спорт, фитнес, фризьорски салони, малки търговски обекти, трудови колективи, които са с по-малко хора. Промяната обаче се отнася само за тези, които са ваксинирани срещу Covid-19, стана ясно от брифинг на заместник-министъра на здравеопазването Александър Златанов.

Основната идея е да се стимулира процесът на имунизация, подчерта Златанов, като допълни, че конкретната заповед ще бъде издадена в началото на следващата седмица. По думите му, ваксинираните е хубаво да си носят сертификатите, за да ги представят при евентуална проверка.

Маските ще останат в рискови зони, като търговски обекти, административни сгради с повече текучество на хора, както и на места, включително открити, на които трудно може да се налага контрол или не може да се спазва дистанция.

Персоналът в малките магазини може да е без маски, но клиентите трябва да носят, независимо дали са имунизирани или не. Работещите в малки заведения също може да са без маски, но ако са имунизирани, стана ясно от думите на Златанов, който подчерта, че конкретните варианти ще бъдат посочени в заповедта. Какво каза още той, вижте във видеото, от БНТ:Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук