МАРТЕНСКАТА СЕСИЯ С НАЙ-МАЛКО ТОЧКИ ОТ НАЧАЛОТО НА МАНДАТА

Общински съвет Димитровград
контакти

В третата за годината сесия общинските съветници ще разгледат най-малко точки в дневния ред от началото на мандата досега. Те са 29 на брой, по-малко от всички останали заседания, проведени до този момент, заяви председателят на общинския съвет Стефан Димитров. Както обикновено, местните депутати ще разискват докладните в последния четвъртък на месеца – 28 март, от 9:15 часа, в зала „Гроссето“.

Част от темите са свързани с преотреждане и ликвидиране на собственост, предоставяне на земя на читалищата и на имоти към язовири. В началото на дневния ред стоят две предложения по оперативна програма „Регионално развитие“ и трансгранично сътрудничество „България-Турция“. Предстои разглеждане на годишен доклад за изпълнението на концесионните договори, както и отчетът за състоянието на общинската собственост за 2012 г.

Общинските съветници ще кажат дали да стартира процедура по включването на кв. „Габера“ в строителните граници на Димитровград. Вълчо Митрушев от сесийната група на ГЕРБ предлага 5 хил. лв. да бъдат отпуснати за построяването на паметник на участвалите във войните от Голямо Асеново. Виолета Желева от БСП пък има идея към общината да се създаде Консултативен младежки съвет. Предстои приемане на програма „Димитровград на младите“, която ще бъде финансирана с 10 хил. лв. от местния бюджет.

Сред внесените са докладни за отпускане на средства за пътуване на ученици, които нямат право на безплатен превоз. Още – за изменение на Наредба 13, отнасящо се до жилищните нужди, както и за попадане на община Димитровград в обхвата на програма „Развитие на селските райони“. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук