„Маркет линкс“: Неудовлетворението остава високо, но се отчита позитивизъм

ГЕРБ с най-голяма подкрепа, колебания при БСП… Всеки пети несигурен дали ще гласува

Общественото неудовлетворение от посоката на развитие на страната остава високо. Сред гражданите се отчита малко повече позитивизъм, но динамиката на данните през последната година подсказва, че овладяването на втората вълна на ковид-19 е основен фактор за известното успокояване в началото на 2021 г. Това се казва в проведено през януари проучване на „Маркет линкс“, съвместно с БТВ.

Шестпартиен парламент изглежда вероятен резултат. Към момента ГЕРБ не само остава с най-масова подкрепа, но и с високи нива на мобилизация, два месеца преди изборите. За разлика от това, БСП показва известни колебания в началото на годината. Ако тази посока се запази, въпросът доколко социалистическата партия може да се позиционира като алтернатива на сегашното управление, ще става все по-актуален.

„Има такъв народ“ би могла да е трета политическа сила, но е важно да бъде отбелязано, че степента на мобилизация на партията е много ниска. „Демократична България“ поддържа относително устойчив дял сред гласуващите. Споразумението между „Изправи се.БГ“ и ‚Отровното трио“ все още не изглежда да води до нарастване на електоралната база на коалицията…

Всеки пети гражданин декларира известна несигурност върху готовността за гласуване. Това показва, че немалка част от обществото ще се нуждае от подкрепа, за да вземе решение за участие на изборите. Именно поради това, своевременната подготовка и широка разяснителна кампания от страна на отговорните институции ще способства за постигането на по-висока избирателна активност, се казва в проучването, повече за което може да видите тук.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук