МАРИЦА РЯЗКО ПОВИШАВА НИВОТО СИ В НАЧАЛОТО НА СТРАСТНАТА СЕДМИЦА

Река Марица рязко ще започне да повишава нивото си в началото на страстната седмица. Това ще доведе до преминаването на жълтия праг за предупреждение, съобщават от Министерството на околната среда и водите.

Нивото на 6 април ще се повиши рязко в Пловдив, на 7 април – в Първомай, на 8 април – в Свиленград. С повишено внимание трябва да се следят и водосборите на Тунджа и Арда.

Междувременно, от днес се активира работата на Оперативното звено в МОСВ заради валежите. Оранжев код е обявен за областите Хасково, Силистра, Добрич,  Шумен , Варна,  Бургас, Ямбол, Кърджали, Смолян, Пловдив, Пазарджик и Благоевград. Очакват се значителни валежи с количества за денонощието между 30 и 50 л/кв.м, в отделни райони и повече. Кодът е жълт за останалата част от страната.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук