МАРИЦА ПОДКОПАВА СКОБЕЛЕВСКИЯ МОСТ

Устоите на моста при село Скобелево се подкопават от течащата около него вода на река Марица, по информация от Областната администрация. Предложението на и. д. губернатор Кадир Исов е да се изготви Национална програма от експертна комисия за почистване и корекция на коритата на реките с национално значение, каквито са Марица, Арда и Тунджа. Почистването и корекциите трябва да става по протежение на целите реки. На места те са обрасли, има скъсани бентове, което води до ерозия на бреговете. От областната администрация уверяват, че е изготвен план за почистване на речните корита там, където има опасност от заливане на терени, при високи нива на водите. Те ще бъдат почистени през 2014 г., ако Междуведомствената комисия отпусне средства. Припомня се, че през октомври комисия извърши проверка на 91 водни обекта на територията на областта.

Кадир Исов предлага също да се инициира промяна в Закона за водите, която да изясни собствеността на всички водни обекти, като целта е да няма спорни или безстопанствени. Такъв бил случаят с потенциално опасния язовир „Стамболийски“, край областния град. Необходимо е спешно да се отремонтира стената и съоръженията към язовира или същият да бъде изведен от експлоатация. Друг такъв е язовир „Долно Ботево“, собственост на община Стамболово. Той обаче към момента е изпуснат и следва да бъде извършен ремонт на преливника и отводящия му канал.

[box_info]Спешни и изгодни имоти от СЛАВЯНА КОНСУЛТ: www.slavyana.com [/box_info]

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук