МАРИЦА АРТ: ЛОДКИ ОТ БУТИЛКИ ЗА ПОЛОВИН МИЛИОН, ДОГОДИНА ПАК

контакти

[quote]23 126 ЛЕВА БРОИ ОБЩИНАТА ЗА ИНОВАТИВНИТЕ СЪБИТИЯ[/quote]

С лодки от бутилки и други непотъващи материали бе реализиран част от проекта „Формула Марица арт – Еко фестивал“, на стойност 487 718,40 лв. С тях беше организирано състезание, чиято цел бе да покаже кой плавателен съд е най-добър.

Малко по-рано другите дейности включиха арт работилница на открито в парк „Марица“. Там ентусиасти реализираха предмети от рециклирани материали. Имаше и подготвена изложба от подобни продукти. Фестивалът завърши с парти край Големия дъб и представление “Живот край река”, преди което на най-активните участници бяха раздадени награди.

Догодина по същия проект инициативата ще се реализира пак. Все още не се знае какво ще включва тя, но със сигурност отново ще бъде свързана с водата. На третата година също е планирана проява, но вече изцяло финансирана от общината. Идеята е фестивалът да стане традиционен за Димитровград, коментира Елена Георгиева, ръководител на проекта.

Освен организаторите, участниците – деца и родителите им, направи впечатление, че граждани, на иначе смятаната за мащабна инициатива, почти не откликнаха. Гости от други общини и еко организации не бяха забелязани. Събитието протече плакатно и служебно, въпреки сериозните средства за популяризация. Липсваше очакваното  многообразие на дейности. Догодина ще имаме повече опит, каза ръководителят на проекта.

КОГА, КАК, КАКВО?

Проектът на Община Димитровград „Формула Марица Арт – Еко Фестивал“ по Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013 г. се осъществява с безвъзмездна финансова помощ, насочена към създаване и промотиране на иновативни културни събития. Общата стойност е 487 718,40 лв., от които  23 126 лв. – собственият принос на Община Димитровград. Проектът бе одобрен през юли 2011 г., а месец по-късно се подписа и договор. Акцентът, както личи от наименованието, е върху реката, с идеята – стимулиране на иновативно мислене, насочено към опазване на околната среда. На следващ етап софийската рекламна агенция „Крес“ спечели обществената поръчка за промотиране на проекта, организация, логистика, публичност и информация.

 

 

 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук