За по-ефективно бягане с оригинални маратонки от GoSport

Като един много популярен и достъпен спорт, бягането изисква и подходящи спортни обувки. Ако не са правилно избрани, увеличавате риска от получаването на травми.

Качествените оригинални маратонки от GoSport са спортните обувки, които ще направят тренировката ви ефективна и безопасна.

Когато правите избор на чифт мъжки или дамски маратонки, предназначени конкретно за бягане, за да бъде той правилен, не правете компромиси с нискокачествени изделия.

Само с оригинални маратонки от GoSport ще можете да извлечете максималното от този вид спортуване.

Вашият избор е добре да бъде съобразен със следните фактори:

Подметка

Понеже ще използвате маратонките основно за тичане, изборът на модела зависи от настилката.

  • Ако ще бягате по асфалт, паваж или бетон, изберете леки и гъвкави маратонки;
  • За бягане по черни пътища ви трябват маратонки, снабдени с протектор и укрепени допълнително.

Можете да изберете маратонки с различен вид подметка – с дебелина само 3 мм за по-натурално бягане или с по-плътна и солидна подметка, подходяща за планинско бягане. При неутралните подметки, за по-добра фиксация и гъвкавост, има разлика около 8 мм между височината на пръста и петата.

Материал

При съвременните оригинални маратонки от GoSport лицевата част е изработена най-често от мрежа, позволяваща на краката да останат сухи. Материалът може да бъде най-различен, важното е да бъде водоустойчив.

Точен размер

За стабилността и удобството на стъпалото изберете подходящ за вашия размер маратонки. Носенето на по-малък номер може да ви причини болки, подуване, посиняване и др. Счита се, че е добре да бъдат по-големи с половин размер.

Амортизация

Въвеждането на тази нова технология предотвратява прекалената умора на краката и минимализира риска за различни наранявания при бягане по неравни терени. С много добра амортизация са моделите на Adidas, Reebok, Salomon и др.

Тежест

Избирайте за бягане леки модели. Според стандартите, мъжките трябва да тежат до 250 г., а дамските – до 200 г. Моделите за маратон наистина са много по-леки, но не се препоръчват за ежедневни физически натоварвания.

Пронация

Избирате ли маратонки за бягане, интересувайте се от типа на вашата пронация. Тя показва каква е позицията на стъпалото ви откъм външната част, когато ходите или бягате. Пронацията се определя с GAIT анализ – видеозапис на бягаща пътека. След нейното определяне специалистите ще ви препоръчат най-подходящия модел.

За да ви служат по-дълго маратонките, полагайте за тях системни грижи. С изключение на тези от велур и набук, които се почистват с четка и специални препарати, останалите може да перете на ръка с вода и сапун. Подвижните стелки изпирайте отделно, ако не са антибактериални. Задължително сушете на стайна температура.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук