МАЛЧУГАНИ БОЯДИСВАХА ЯЙЦА, ХАЙГО ИМ ПЯ ДЕТСКИ ПЕСНИ

Децата от всички градини в община Димитровград боядисваха днес яйца за Великден. Така те спазиха традицията на Велики четвъртък. Под ръководството на госпожите малчуганите научиха за различните техники на боядисване, а някои и приложиха на практика.

В ОЗД „Слънце” отрано започнаха да се приготвят. За тях имаше и специална програма. В нея се включи известният изпълнител Хайгашод Агасян. Той изпя за тях някои от най-известните си хитове. Магнетичните му изпълнения веднага грабнаха вниманието на децата. При децата емоциите са най-важни и трябва да се поощряват с положителни прояви, коментира Хайго, както е известен.Hajgo

Яйцата по забавачките са предоставени от фирмата, която зарежда детските заведения с хранителни продукти. Те бяха предварително сварени. Децата ще могат да си ги вземат за вкъщи, за да се борят с тях на Възкресение Христово.

На Велики четвъртък по традиция яйца ще се боядисват и украсяват в Историческия музей в Димитровград. Тази година, освен познатите методи за „писане” на яйца, участниците ще черпят идеи и от откритата наскоро изложба „Великден в Чехия и Словакия”.  Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук