Малки футболисти от Димитровград – първенци в турнир, успехи и за клуба по джудо

контакти

11-годишните футболисти на Димитровград спечелиха традиционния турнир „Богомил Попов“. Той се проведе в Хасково в края на миналата седмица, организиран от БФС,  Общината и семейството на Богомил Попов, като бе част от проявите за Деня на Хасково.

Шампионите бяха наградени от кмета на община Хасково Станислав Дечев, който връчи купи, медали и подаръци на отборите.

В двудневната надпревара участваха шест отбора: „Хасково 1“ и „Хасково 2“, „Димитровград“, „Арда“ – Кърджали, „Севлиево“ и „Сливен“. Сребърните отличия в турнира са за тима на Сливен, трети е съставът на Севлиево.

Основният вдъхновител на турнира и син на именития Богомил Попов – Антон Попов, връчи специална награда „За момчето с най-добро сърце“ и това е Христо Кючуков от Хасково.

Втората част на състезателната година откри междувременно клуб „Джудо Димитровград“, на „Кодокан ОПЕН“, Джудо – Пазарджик.

В турнира клубът бе представен от четирима състезатели. При родените 2011-2013, Ивайла Димитрова отново е шампион, а Иван Тодоров остана на второ място. При по-големите, 2009-2010, Иванина Жекова е втора, а Изабела Вълева – шампион.

Подготовката в клуба продължава, като до края на годината има още 10 турнира в страната и участие на Одрин Опен 2023. Също така на 15-16 септември клубът ще участва с четири състезатели на балканско първенство по джу-джицу в Подгорица, Черна гора.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук