МАЛКИ ИСТОРИИ С ВАЛЕРИ ДОБРЕВ

контакти

Поредица монолози започна Валери Добрев. Той е решил да запише малки истории с 20 свои съвременници. Сред първите портрети са тези на арх. Веселин Белевски, Моазес Алиева, Петър Кючуков, Апостол Апостолов и др.

С Божията помощ вече снимам. Идеята е човекът да седне пред камерата и да разказва. Не търся висок художествен ефект. Ще е интересно да покажат за какво са се борили и борят, да разкажат спомените си за живота, политиката…, коментира Другаря Добрев.

Отделно от това е изпратил два филма за участие на международния фестивал за некомерсиално кино „Дунав – реката на живота“. Той ще се проведе от 20 до 23 юни в Русе. Двете ленти – „С една дума“ и „Монолози Белевски“, се свързват с подтемата „Всичко тече“. Другаря Добрев уточни, че подтемата се отнася предимно за хора, живеещи далеч от Дунав. Фестивалът в Русе, заедно с още един, провеждащ се през есента в Шумен са двата от България, под егидата на ЮНЕСКО.

За северния български град Валери Добрев вероятно няма да пътува. Намерил е кола, шофьор, но няма финанси за гориво. Той получи и покана за Лос Анджелис, където в края на юли ще се проведе сходен фестивал. Тя дойде, след избиране на неговата лента „Топъл есенен следобед“ в Ереван, заедно с още няколко на други автори. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук