Макет на Димитровград ще изработват в библиотеката за празника на града

Градска библиотека „Пеньо Пенев” кани деца и младежи да се включат в поредната й интересна инициатива – изработване на макет на град Димитровград с негови отличителни архитектурни сгради, паметници и забележителности. Проявата е по повод наближаващите празници на Димитровград и честване на 74 години от създаването на града, която ще бъде отбелязана на 2 септември.

От 27 юли до 27 август децата заедно с библиотекари ще изработват макета от рециклирани материали на нашия красив град, посочват от Община Димитровград. Той ще бъде представен пред димитровградчани и гостите на града в рамките на тазгодишните празници.

По създаването ще се работи поетапно – първоначално, в съответните пропорции ще се създадат малки макети на сгради и др., след което ще се направи цялостно сглобяване.

„Вие сте днешните създатели на Димитровград – вложете своите идеи, креативност, творчество в пресъздаването на любими места и архитектура. Нека нашият макет съчетава историята на града и красотата на новосъздаденото тук. Очакваме Ви на 27 юли в 9:30 часа за първата ни творческа среща в лятната читалня. И както казва Мечо Пух: „Колкото повече, толкова повече!”, защото ни чака усилена работа”, призовават от библиотеката.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук