МАЙСТОР НА СТРУНИТЕ ЗАПЛЕНИ С МУЗИКАТА СИ

Концерт на класическа китара
контакти

Концерт на класическа китара изпълни снощи унгарският музикант Шандор Мещер. Майсторът на струните заплени зрителите с изпълненията си. В пълна тишина аудиторията слушаше неговата музика. За нея Мещер изпълни творби от Ренесанса до наши дни. Събитието се проведе от 18 часа в Дом-музей „Пеньо Пенев”. То се осъществи с помощта на унгарския културен институт „Балаши”. В програмата той изпълни творби на Хектор Виля Лобос, Астор Пиацола, Джон Доланд, Агустин Бариос Мангоре, Франсиско Тарега и др. Днес класическият китарист ще посети Стара Загора. Ще осъществи концерт, от 13:30 часа, в Национално училище за музикални сценични изкуства „Христина Морфова“, Камерна зала.

Шандор Мещер е най-активният изпълнител на класическа китара в Централна и Източна Европа. Преди години взема решението да направи класическата музика достъпна в места, където тя не достига. Наред с концертите в големи зали, свири в читалища, училища и църкви, в градчета и селца по целия свят, с посланието, че музиката е за всички. През април ще изнесе концерти в Италия – Рим и Неапол, след това в България, Македония и Сърбия. Първият концерт на Балканите ще е на XVII-я Международен конкурс за класическа китара в Кюстендил, където е член на журито. 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук