Майстор на менте-антики закопчан в Стара Загора

Намерени са мечове, керамични съдове, ритони, фигури и украси от Античността

50-годишен старозагорец, изработвал фалшификати на археологически предмети, е закопчан от криминалисти в Стара Загора, информират от пресцентъра на МВР.

Задържането е станало при проведена на 23 юли специализирана полицейска операция за пресичане, разкриване и документиране на престъпление, свързани с фалшифициране на археологически предмети и търгуване с тях. Тя е осъществена от криминалисти на МВР – Стара Загора, съвместно със служители на сектор „Културно-исторически ценности“ в Главна дирекция „Национална полиция“, под наблюдението на прокуратурата.

При претърсването на къща на задържания, криминалистите открили помещение, обособено като работилница, и друго – за съхранение на вече готовите фалшификати. Намерени и иззети са множество предмети, имитиращи антични –  24 меча, 15 керамични съда, 16 бронзови ритони, съдове, фигури и украси от Античността.

По случая е образувано досъдебно производство. Работата по документирането му продължава, под прякото ръководство на Окръжна прокуратура – Стара Загора.

Още снимки – на страницата на МВРПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук