МАЙКИТЕ ДЪЛЖАЩИ СРЕДСТВА МОГАТ ДА СЕ ОБЪРНАТ КЪМ ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ

Общински съвет Димитровград
контакти

Искам да апелирам към тези от майките, които имат или дължат лихви по пари, които държавата е доказала, че са получени неправомерно за отглеждане на дете, че имат възможност да подадат заявления към общинския съвет. По процедура този, който има право да прави опрощаване на задължения в определен размер, е президентът на Република България. Когато става въпрос, както в повечето случаи, за задължения към НОИ, общината има възможност да даде препоръки на президентската институция. Последната е тази, която може да направи освобождаване от задължения, ако става дума за неправомерно или не е във възможностите на определени хора да си плащат данъците. Това заяви председателят на общинския съвет Стефан Димитров, представяйки точките от предстоящата на 25 април сесия. За съжаление, първите докладни се отнасят до опрощаване на задължения. Явно  в държавата съществува този проблем, както с опрощаване на задължения, така и с допълнителни пенсии и плащания, допълни той.

В последния четвъртък на април съветниците ще разгледат 48 точки в дневния ред, приети от председателския съвет. Една от тях се отнася до участието на общината като учредителен член по проект АТРИУМ – „Архитектура на тоталитарните режими на XX век“. Ако бъде прието, общината ще заплаща 2000 евро годишна такса за участието си по проекта. Според председателя, вноската е голяма, но е неизбежна, тъй като в противен случай ще загубим инерцията по проекта за централна градска част.

Продължава кандидатстването по програмите за Трансгранично сътрудничество, както и кандидатстването по националния фонд, свързан с мерките за енергийна ефективност. Предстои да бъдат разгледани отчетите на общинските предприятия, на „Медицински център“ и „Общинска охрана“. Две от точките обхващат отдаване на земя и стопанисване по 50 дка на читалищата в Черногорово и Длъгнево. Стефан Димитров посъветва земеделски производители, които имат необходимост от земя, да подават заявления за закупуване или отдаване под наем.

Като важна точка председателят на общинския съвет определи внесената от самия него докладна за сформиране на Етична комисия. Той се позовава на две жалби от ръководството на читалището в Крум и хора от населеното място. В иска от читалището твърдят, че кметът Златка Тенева саботира дейността на институцията, се казва накратко в записката. Целта на временната комисия е да проучи въпроса, да излезе с доклад и предложение за решаването му. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук