Майката, хвърлила починалото си бебе – окончателно в ареста

контакти

Майката, изхвърлила починалото си бебе в контейнер в Димитровград, окончателно остава в ареста. Това е решил Окръжен съд – Хасково, който разгледа днес и отхвърли жалба срещу определение на Районен съд – Димитровград, с което по отношение на обвиняемата 21-годишна е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Жената бе задържана на 28 март, след като в кош за боклук на бул. „Г. С. Раковски“, положено в платнена чанта е открито новородено.

Тя бе привлечена към наказателна отговорност, че на 26 срещу 27 март в обитаваното от нея жилище в град Димитровград, след като родила, умишлено умъртвила новороденото, момченце.

За да се вземе мярка за неотклонение „задържане под стража“, съдът отчита и действията на обвиняемата по прикриване на следите от извършеното деяние. До същите изводи е достигнал и районният съд, поради което е постановил правилно, обосновано и законосъобразно определение, което Окръжен съд – Хасково потвърди, информират оттам.

Преди дни от прокуратурата информираха, че жената родила в банята, като по същото време в жилището се намирали двете й малолетни деца и неин познат. Детето можело да живее, но за него не били положени грижи. То било оставено в банята, завито в хавлия, и около един час след раждането е починало.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук