МАЕСТРО ВЪТКОВ И Д-Р ЛАФЧИЙСКИ ДОСТОЙНИ ЗА ПОЧЕТНИ НА ДИМИТРОВГРАД

Диригентът на Забавно духов оркестър маестро Доцо Вътков и д-р Марко Лафчийски са повече от достойни да станат почетни граждани на Димитровград. Те са висока летва и тяхното удостояване със званието ще бъде стимул за избирането на следващите почетни граждани през годините. Това се коментира на обществено обсъждане в зала „Гроссето“, свързано с двете постъпили кандидатури.

Маесто Вътков и д-р Лафчийски са развивали талантите си в различни сфери, но и двамата са дали достатъчно за Димитровград. Най-хубавото е, че няма ограничение и за една година може да се избира повече от един почетен гражданин, споделиха от аудиторията. Това няма да е нещо ново, защото през 2013 г. почетни станаха актьорът и режисьор проф. Илия Добрев и ветеранът Стефан Байрактаров, който вече не е сред нас. В този дух, на обсъждането бе обяснено, че то не се свиква, за да се вземе консенсусна позиция, а да се запознае обществеността с постиженията на предложените за удостояване.

Предстои утвърждаването на двете нови кандидатури за почетни на Димитровград от Общинския съвет. По традиция, отличията ще им бъдат връчени на тържествена сесия на 2 септември, когато Димитровград отбелязва своя празник.

Ban-ODПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук