МАДЛЕН АЛГАФАРИ: ЧОВЕК СИ, АКО ЧУВСТВАШ

[quote]МОЖЕХ ДА БЪДА И ДИМИТРОВГРАДЧАНКА, СПОДЕЛИ В ПРЕПЪЛНЕНИЯ КДК ГОСТЕНКАТА[/quote]

Човек си, ако чувстваш. Най-човешкото нещо е да можеш да чувстваш. Това сподели в Димитровград Мадлен Алгафари, при представянето на новата си книга „Чувствам, следователно съм”. Тя гостува по инициатива на психолога Стела Семерджиева.

auto-bannerПсихологът, писателят, режисьорът, преводачът и още нещо разказа за задочния си спор с Декарт, формулирал известното твърдение: „Мисля, следователно съм”. И компютърът мисли и съществува, но той не е. Да съществуваш и да бъдеш са две различни неща. Мадлен е Мадлен, Стела е Стела, защото чувства, а не защото мисли, подчерта Алгафари.

Можех да бъда димитровградчанка, каза в началото на срещата-разговор, в препълнения Клуб на дейците на културата, гостенката. Разказа, че е трябвало да се роди в Димитровград, където били родителите й. Животът обаче ги отвежда на друго място, за да се появи на бял свят Мадлен в София.

В най-новата си книга Мадлен Алгафари описва по художествен начин чувствата и емоциите. В нея те са живи и говорят. Пред аудиторията в КДК тя направи преход и към други свои книги, голяма част от които бе взела със себе си.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук