МАГИЯ ОТ СТЪКЛОПИС И КАРТИНИ В ЗАЛА „АСЕН КРАЙШНИКОВ“

контакти

Дамски дует от Казанлък представи магия от живопис и стъклопис в изложбена зала „Асен Крайшников“. Официалното откриване бе вчера, а желаещите да видят изложбата могат да го направят до 30 май. Секретарят на Клуба на дейците на културата Анелия Радева определи експозицията като красива и в същото време професионална. Председателят на КДК Инко Бургелов допълни, че такава изложба си заслужава да се види.

В настоящата изложба Лиляна Петрова участва с живопис – масло, натюрморт и пейзаж, част от циклите „Градът“ и „Съдове“. Тя живее и работи в Казанлък като аранжор и художник. Участва в много общи и самостоятелни изложби. Нейни картини  са притежание на частни колекционери в Сърбия, Гърция, Англия, Полша, Нова Зеландия, Япония.

Албена Венкова пък се занимава с приложно и декоративно изкуство. Обича да експериментира с материали и нови техники. Пред димитровградска публика представя стъклопис и декоративни пана. 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук