Магията на Еньовден: Празник на билките и здравето в Хасково

контакти

„Магията на Еньовден“ – Празник на билките и здравето, организират Община Хасково и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН). Проявите, посветени на Еньовден – 24 юни, са съчетани и с инициативите по повод 26 юни – Международен ден за борба с  разпространението употребата на наркотични вещества, съобщават от Общината в областния град.

Ето и програмата:

23.06.2022г

10,00 часа – 17,00 часа

Индивидуална конна езда за децата на Хасково

24.06.2022г

„Магията на Еньовден”

10,00 часа – на пл. „Общински“ – Инсталация и ритуал по минаване под Еньовски венец от 77 ½ билки и цветя за здраве. Участват танцьори от ДТА „Южняче“ при Младежки център – Хасково и деца от ДГ № 18 “8-ми март“.

10,00 часа – 16,00 часа – парк „Кенана”, до сцената – Индивидуална конна езда за децата на Хасково

По традиция община Хасково съвместно с Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните организира на 23 и 24 юни индивидуална конна езда за децата на Хасково. Проявата е част от празничния Еньовден – Празник на билките и здравето. Конете, водачите и треньорите са от конeн клуб „Манолов“, Албена.  Първите уроци по езда децата ще получат от треньора Бате Енчо и кончетата Магнум и Марвел. Родителите на деца до 7 годишна възраст трябва да осигурят възрастен придружител.

01.07.2022г.

Община Хасково и МКБППМН организират детски игри и забавления на басейн „Фантазия“

14:30 до 17: 00 часа – Състезание по плуване за деца от 8 до 18 години. Старт 15:00 часа

Децата участници ще бъдат разпределени в възрастови категории:

Момичета от 8 до 13 години

Момчета от 8 до 13 години

Момичета от 13 до 18 години

Момчета от 14 до 18 години

Плувен празник за децата на Хасково с много лакомства и веселие.

Входът е свободен за всички  от 0 до 18г! Децата до 10 години трябва да бъдат с придружител. Всички деца, които желаят да плуват, трябва да бъдат 30 минути по-рано, за да бъдат включени в списъците.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук