ЛЮБИТЕЛИ ПОКАЗВАТ ФОТОГРАФИИ В ГАЛЕРИЯТА

Любители фотографи
контакти

Любители фотографи от Димитровград показват свои кадри в градска художествена галерия „Петко Чурчулиев“. Откриването бе вчера, от 17:30 часа. Организатори са учениците от 12 клас в ПМГ „Иван Вазов“ Павел Колев, Моника Желева и Николай Монев.

Любителите нямат възможност за много изяви. Имат огромно желание да снимат и след това да показват творбите си, но рядко намират места за целта. Част от тях ходят по други градове, но искат и в Димитровград да покажат своето изкуство. Решихме, че ще бъде добре да подредим техни снимки, каза Павел.

В галерията са представени около 40 творби. Освен да се видят,  могат да бъдат закупени. Изложбата продължава до 28 април. Желаещите имат възможност да посетят галерията от 9 до 18 часа.

Средствата от продадените експонати ще отидат за благотворителна кауза. Учениците и авторите са решили да ги предоставят за кампанията на фондация „Подари усмивка“, в помощ на кандидатстуденти  от семейства с нисък доход, сираци и полусираци, деца, излизащи от институция. Курсовете ще се провеждат в Димитровград от университетски преподаватели, които вече са налице. За набирането на средствата от фондацията организират тридневен Великденски благотворителен базар. Началото му ще бъде на Цветница – 28 април, пред входа на парк „Марица“. През следващите два дни продължава на площада пред общината. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук