ЛЮБИМИЯТ ЦВЯТ ИЗДАВА ЧАСТ ОТ ХАРАКТЕРА

характер според цвета
контакти

Предпочитаните цветове издават части от характера. Те са носители на определена информация и създават различни усещания.

Белият е на хората, търсещи съвършенство. Това е цветът на мъдростта, откровението, чистотата. Бялото се свързва също така с целомъдрието и тайнствата на окултизма. Създава усещане за чистота, но в същото време за студенина, строгост, педантичност.

Жълтият цвят олицетворява младостта, енергията, жизнеността. Хората, които го харесват се отличават с пъстротата на поведение и настроение. Те обикновено са усмихнати и приветливи. Жълтото е краската на общуването, емоционалната интелигентност и разума. Символизира още добрина, топлота и зрялост в отношенията с околните. Някои обаче го свързват с ревността, завистта и прелюбодеянието.

Зеленият е цветът на природата, въплъщаващ нейната жизненост и енергия. Свързва се с неизчерпаемата сила, изобилие и дълголетие. Различните му нюанси имат различни значения. Светлозеленото говори за безразличие, а тъмнозеленото – за спокойствие. Това е баграта на мира и късмета.

Виолетовият се отнася до хората, които обичат да се вглъбяват в себе си. Символизира разума, съзерцанието, покаянието и изкуплението. Някои твърдят, че е любим на меланхолиците.

Кафявото олицетворява тъгата и смиреността.

Любима оранжева шарка означава непостоянство и колебливост. За някои изразява изневяра, сладострастие, желанието за промяна. Харесващите го имат склонност към пътуване, предизвикателства, динамичен живот.

Обичащите синият цвят се смятат за мечтатели. Той е изразител на всичко духовно, на истината и вечността. Специалистите го идентифицират с душевна отпуснатост, кротък, лек и спокоен начин на живот.  Свързва се и с верността.

Червеният цвят въплъщава страстта, гнева и разрушаващата му сила. Тази гама е любима на темпераментните, огнени личности, енергични, импулсивни и решителни в действията си. Символизира неизвестността, мистерията, скръбта и тъмнотата в човешката душа, потайността и мнителността.

А вашият любим цвят отговаря ли на характера ви?

ИНТЕРИЗВЕСТНИКПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук