„ЛЮБИМЕЦ 13“ – ПЪРВА ТЕАТРАЛНА НАГРАДА ЗА ГЕРО

Любимец 13 театър Апостол Карамитев
контакти

Герасим Георгиев – Геро е новият „Любимец 13“ на димитровградската публика за 2012 г. Това е първа награда за Геро в театралната му кариера, обяви Тодор Боянов, директор на общински театърАпостол Карамитев“.

Актьорът получи отлична оценка от зрителите за участието си в представлението „Между два стола“. В нея той изигра ролята на Джон Смит.

На второ остана Любо Нейков за ролята на Големанов в едноименната постановка. Нейков получи оценка 5,95. Трети е Малин Кръстев с бележка 5,82. Той игра в „Апокалипсисът идва в 6 вечерта“.

Наградата на Герасим Георгиев ще бъде връчена на 26 март, в навечерието на международния ден на театъра. Тогава той ще изиграе седем различни роли в постановката „Кастинг за мъже“ на пловдивския драматичен театър. Ще му партнира Мария Сапунджиева.

Общо 19 спектакъла се изиграха в театър „Апостол Карамитев“ за 2012 г. От тях номинирани за наградата бяха 10, заедно с 38 актьора. Предоставени са 2000 анкетни карти, от които попълнени и върнати – половината. При преброяването, след всяко представление, участват трима служители на театъра и също толкова зрители, допълни директорът.

„Любимец 13“ се връчва за седма поредна година. Първият и носител през 2006 г. бе Валентин Танев. Последваха – Ивайло Христов, Камен Донев, Христо Мутафчиев, Асен Блатечки, Калин Врачански.

През 2013 г. отбелязваме 90 години от рождението и 40 години от смъртта на Апостол Карамитев. Той е първият национален любимец и патрон на нашия театър, каза още Тодор Боянов. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук