ЛЮБИМЕЦ 13: НАГРАДАТА Е ПРЕКРАСНА, ЗАЩОТО ИДВА ОТ ПУБЛИКАТА

Любимец 13
контакти

Наградата „Любимец 13“ е прекрасна, защото идва от публиката, няма комисии, няма жури. Знаеш, че я получаваш, понеже си я заслужил. Това е първата ми награда и е трудно да изразя благодарността си към Димитровград. Пожелавам традицията да продължи дълги години! Това каза Герасим Георгиев – Геро – „Любимец 13“ за 2012 г.

На официална церемония снощи на сцената на театър „Апостол Карамитев“ статуетката му връчи кметът на общината, навръх международния ден на Мелкомена. Преди това той, заедно с актрисата Мария Сапунджиева, зарадваха публиката с комедията „Кастинг за мъже“ на драматичния театър в Пловдив.

Иво Димов поздрави Геро за полученото признание, пожела му здраве и късмет. Това е първа награда за вас в театралната ви кариера, което я прави изключително ценна, заяви той.

Председателят на общинския съвет Стефан Димитров и сесийна група „Да за Димитровград“ направиха жест към артиста. Понеже не заложихме за тази година в бюджета паричен стимул, с колегите решихме, че можем да се лишим от нашите възнаграждения и да ги предоставим на „Любимец 13“, каза Димитров. Той пожела успех на комика на наградите за принос към театралното изкуство – „Аскеер“.

В поздравленията се включи също председателят на Клуба на дейците на културата /КДК/ – Инко Бургелов. Той се похвали, че преди време пътувал до Благоевград, отивал на гости на приятелското сем. Бербатови. Тогава предрекъл, че Димитър Бербатов ще играе в голям отбор. Предрече също на Геро, че след време ще получи подобно признание, но на 20 хил. км на запад, на брега на Тихия океан.

Непосредствено след церемонията, Мария Сапунджиева изтегли т. нар. „златен талон“. Той представлява пропуск за двама за театралните постановки през годината.

„Любимец 13“ се връчва за седма поредна година. Първият и носител през 2006 г. бе Валентин Танев. Последваха – Ивайло Христов, Камен Донев, Христо Мутафчиев, Асен Блатечки, Калин Врачански. 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук