ЛЮБИМЕЦ НАЙ-ДОСТЪПНА ДО ИНФОРМАЦИЯ ОБЩИНА В ОБЛАСТ ХАСКОВО

контакти

По сравнителния рейтинг на Общините на територията на област Хасково по достъп на информация, Любимец е с най-добри показатели за година назад. Тя е на 45-о място в рейтинг листата на общините в България. Това стана ясно на семинар в Хасково, организиран от екипа на Програма „Достъп до информация“ и Областна администрация. Той бе открит от зам.-областния управител Станислав Дечев. На него присъстваха Гергана Жулева, изпълнителен директор на ПДИ, Николай Нинов, ръководител на мрежата от областни координатори, Александър Къшъмов и Дарина Пальова от правния екип на ПДИ и представители на държавни институции и медии.

Експерти от екипа представиха проблеми и практики по прилагането на Закона за достъп до обществена информация, както и развития и тенденции в активната прозрачност на институциите. Обхватът на оценката на Програмата касае 544 институционални страници – на държавни структури, общини и т.н. С добри показатели от областта са Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ и Регионалната инспекция по околна среда и води /РИОСВ/. Те, в своите листи с другите регионални звена в страната, са на 8-о и 7-о място. Програмата за достъп до информация има изградена журналистическа мрежа в 27 града  в страната, като Хасково не прави изключение.

rk4_banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук