ЛОТ 2 НА МАГИСТРАЛА „МАРИЦА“ – ГОТОВ ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА

контакти

Лот 2 на автомагистрала „Марица“ има пълната възможност да бъде завършен до края на годината. Срокът е удължен дотогава. По договор до края на август трябваше да бъде изпълнен. Това практически е невъзможно, коментира Лазар Лазаров, изпълнителен директор на Агенция „Пътна инфраструктура“ по ТВ 7. Той допълни, че след забавянето, фирмата изпълнител вече навлиза и започва да работи с по-засилени темпове. От нейна страна се подготвят форсмажорни обстоятелства.

По думите му забавянето на строителството с около 6 месеца е отразено в докладите. Лазаров го определи като чист проблем на фирмата. Според него, изпълнителят е запознат с всички последствия от забавянето, но е направил избор да продължи работата.

Забавянето беше свързано със зимния период, но то може да бъде наваксано, в зависимост от форсмажора. От друга страна, през пролетта фирмата имаше финансови проблеми. Към настоящия момент всичко е решено. Има желание и мобилизация, допълни шефът на АПИ.

Лот 1 на АМ „Марица“ е от Чирпан до Димитровград, където течаха дейности. Лот 2 – от Димитровград до Харманли. От есента на миналата година на обекта край село Крепост не се работи. Допреди време имаше самотни машини, но и тях ги няма. По думите на Лазар Лазаров те скоро трябва отново да се появят. Може би до края на годината най-после край Димитровград ще минават две Марици, както писахме преди много време. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук