Лорер: В НС сме да разградим модела ГЕРБ, ДПС – подкрепяща опозиция

Това е коалиция, без коалиционно споразумение, призна депутатът от ПП-ДБ

контакти

Управлението, което в момента имаме, е консенсусно между „Продължаваме промяната – Демократична България“ и ГЕРБ, донякъде и ДПС, които също се включват активно в дискусиите за бюджета. Няма как министърът на финансите, колкото и да иска, да си направи бюджет, който му харесва само на него. Това са разговорите в една коалиция, така е било и така ще продължи да бъде… Това е коалиция без коалиционно споразумение, заяви пред bTV народният представител от ПП-ДБ Даниел Лорер.

По думите му, причината да няма разписано коалиционно споразумение е ясна. Ние имаме съгласие по отношение на някои средносрочни цели, които искаме да постигнем за България –  Шенген, Еврозона, правосъдна реформа… Ние имаме огромни различия в това как трябва да се управлява България. Моделът ГЕРБ не ни харесва, ние сме в парламента, за да го разградим и затова още нямаме коалиционно споразумение. Ще имаме ли някой ден, не мога да ви кажа отсега, заяви Лорер.

ДПС не са в тази коалиция. Тях бих ги определил като подкрепяща опозиция, някой, който гласува за законопроектите на правителството, но не участва в изпълнителната власт, заяви депутатът.

Че не би повярвал, ако през 2013 г. някой му е бил казал, че Делян Пеевски ще е основен говорител на мнозинството, заяви Даниел Лорер. Допълни обаче, че никой не може да предвиди бъдещето, политиката е динамично занятие, в което се променят позициите на партиите и лидерите. В случая на Пеевски виждаме, че те се променят за добро. Той стана говорител на европейските ценности. Позициите, които той защитава в момента, са същите, които отстояваме и ние, убеден е депутатът от ПП-ДБ. Ще гласувам против, ако някой предложи след време Пеевски за премиер, отговори Лорер в момент от разговора.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук