ЛОМЯТ КЕСТЕНИТЕ ДО УПРАВЛЯВАЩАТА ПАРТИЯ И В ЦЕЛИЯ ГРАД

Погром върху кестените до управляващата партия, на самия център, и в целия Димитровград осъществяват групи, предимно от роми. Настъплението им не е новост в разгара на есента. Разликата е, че ако през миналата година някои от тях се катериха по дърветата, сега използват дълги пръти, с които ломят дърветата. А след тях остават камари с остатъци от листа и счупени клони.

kesteni lomqt1Има и такива, които събират само падналите кестени. Но като минат, не остава много по земята, което кара групите да търсят всякакви алтернативни способи. Дивите кестени след това те продават. По правило, в различните региони има лицензирани прекупвачи, които препродават кестените на големи фирми.

Бруленето на кестените с право предизвиква недоволство сред гражданите. Не само, че правят боклук, но и създават неудобство, когато преминаваме. В крайна сметка, тези дървета нито са ги засаждали, нито са в техния двор, за да ги обират. След тях е като след мощна буря, казват те. От друга страна, разбират, че хората, все пак, искат да изкарат някой лев. Чудят се, обаче, дали има изрична забрана за подобни акции, или не. И не е ли време да се вземат мерки?!Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук