ЛОВ: ОТКРИХА СЕЗОНА ЗА ПЕРНАТИ. ЗАМ.-МИНИСТЪР УДАРИ ТРИ

С 3 ударени пъдпъдъка се отчете при откриването на ловния сезон за пернати зам. министърът на земеделието и храните. Д-р инж. Валентина Маринова, която от 5 години е в редиците на сдружените авджии, даде очаквания старт в местността „Чука” на Витоша. Така разрешено от днес става целенето на пъдпъдъци, гургулици, гривеци, горски бекаси и бекасини, разбира се, при спазване на правилата.

Тазгодишното откриване на ловния сезон съвпада и с честването на 115-годишнината на Съюза на ловците и риболовците в България, чиято заслуга е превръщането на лова в достъпно занимание на всички българи. По данни на Националното ловно-рибарско сдружение, организираните авджии в в България са над 130 000,като всяка година има нови желаещи попълват дружинките. От януари до сега кандидатите са били 4000, но 500 от тях не са издържали изпита, уточняват от НЛРС.

Оттам, наред с пожеланието за слука и позитивни емоции при излетите, напомнят на членовете си да спазват Закона за лова и изискванията на Министерството на земеделието и храните и Изпълнителната агенция по горите, за да няма инциденти.

Снимка от www.myriflestory.com 

 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук