ЛИЧНИ ДАННИ НЕ СА САМО ЕГН И НОМЕР НА КАРТА, ПОЯСНЯВАТ ОТ МГЕРБ

контакти

Самото понятие „лични данни“ включва в себе си много повече от обичайните заподозрени ЕГН и номер на лична карта. Личните данни представляват всяка една информация, която може да доведе до разпознаването и идентифицирането на всеки един човек. Това разказваха днес в централната част на Димитровград младежи от ГЕРБ.

Те реализираха акцията по повод международния ден за защита на личните данни, отбелязван на 28 януари. За да насочат вниманието, от МГЕРБ раздаваха информационни брошури на хората. В тях се отговаря накратко на въпроса: Как и от кого се използват личните данни?

Обработката на лични данни представлява различен набор от операции с тях, като събиране, записване, организиране, съхранение, промяна, извличане, консултиране, употреба, разпространение и т. н.

Забранено е обработването на лични данни, които разкриват расов/етнически произход, религиозни и философски убеждения, както и данни, отнасящи се до здравето и сексуалния живот.

Внимание се насочва към това, че мобилните оператори нямат право да снемат копие от документите за самоличност. Същото важи и за работодателите. Те могат да копират личната карта, само с изричното наше съгласие, се казва в брошурата.

office2 banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук