ЛИЧНА ПОЩА И ПОЩЕНСКА ИЗЛОЖБА ЗА НОЩТА НА МУЗЕИТЕ

контакти

office7

Развитието на съобщенията в България бе основна тема в Нощта на музеите, организирана снощи в Историческия музей. Всеки посетител получи лична поща, в която имаше интересни факти за миналото и настоящето на Димитровград, както и номер, с който се участваше в томбола.

През 2015 г. се навършват 120 години от обособяването на първата пощенска станция на село Каяджик /сега Димитровград/, помещавала се в жп гарата. По този повод в залата на музея бе подредена изложбата „Бързо, точно, срочно”, на Регионален етнографски музей – Пловдив. В нея посетителите видяха морзов апарат от 1857 г., най-старите телефони от края на 19 век, лентови апарати, униформи, инструменти и др.

Вечерта в Лятната читалня на библиотеката започна с раздаването на наградите за най-атрактивен дарител и посетители. Наградата за най-атрактивен дарител получи звеното на  „Български пощи” в Димитровград. През последната година, както и преди това, те много са ни помагали за събирането на експонати, коментира директорът на музея Елена Георгиева.

Отличието за най-атрактивни посетители отиде за децата и персонала на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, кв. „Черноконево”. С голяма радост приемам наградата. Тя се дължи на работата на учителите с учениците по проект „Успех” и с училищната програма, даваща свобода на избор на форми. За мен наградата бе изненада. Надявам се тя да е стимул да привлечем в школото децата от квартала, коментира директорът Милко Милков.

Вечерта продължи с концертни изпълнения и забавления, чак до полунощ. Различни по вид импровизирани ателиета привличаха децата да творят. Други разглеждаха постоянните експозиции в залите… Един от най-атрактивните участници в програмата бе пощальонът, условно наречен Пейо. В дните преди събитието той мина из Димитровград да покани гражданите. Във вечерта, пък, пусна с балони пощенските послания на децата.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук