ЛИНЕЙКА ОСТАВИ РОДИЛКА НА ПЪТЯ

Линейка остави на пътя раждаща жена от Симеоновград, на изхода на града. Водещият на екипа на единствената симеоновградска линейка  Митко Костов взел решението, след като получил сигнал за друг спешен случай, за тежка катастрофа. И това, въпреки че жената имала 8-сантиметрово разкритие, заради което от Центъра за спешна медицинска помощ в Симеоновград препоръчали незабавното й транспортиране до Родилното отделение в Хасково.

Съветът към родилката Анастасия Ангелова и съпругът й Златко Проданов бил да се оправят както могат, т. е. да си търсят друг транспорт. Златко успял да се свърже със свой приятел, който с бясна скорост отпрашил към областния град.

Известно време по-късно се родил Ангел-Михаил. Майката и детето са добре, но можеше да не е така. „Не можех да повярвам на ушите си. Как е възможно такова нещо. Усещах, че раждам, когато ме стовариха като чувал, споделя пред haskovo.net 30-годишната родилка. Тя, трябва да се подчертае, е здравно осигурена, има и допълнителна здравна осигуровка, внасяна от нейния работодател. За нея и семейството това бил трети опит  да имат дете.

От ЦСМП в Хасково определят случая като неприятен, в който колегата им е допуснал грешка. И двете състояния – катастрофа и родилка, са спешни, признават оттам. По случая предстои проверка.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук