ЛИЛЯНА ПАВЛОВА: С ОПИТ НАДГРАЖДАМЕ ВЪВ ВТОРИЯ ПРОГРАМЕН ПЕРИОД

контакти

Имайки, вече, опита, вторият програмен период ще може да надградим постигнатото, така, че българските градове да имат своята добра визия. Ще продължим постигнатото до тук, няма да започнем отначало. Това каза днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова по време на дискусията „Деветте пътя към еврофондовете: Региони в растеж“. Тя се организира от КРИБ и вестниците „24 часа“  и  „Труд“, съобщават от Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/.

Павлова подчерта, че през последните 7 години, благодарение на усилената работа, в страната са инвестирани 3,5 млрд. лева по Оперативна програма „Регионално развитие“ и програмите за трансгранично сътрудничество.

Тя отчете, че с инвестициите по Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г., която в условията на криза беше единствен източник на средства за бизнеса, са възстановени 114 туристически атракции и паметници на културата, изградени са 118 центъра за настаняване от семеен тип и 17 защитени жилища, рехабилитирани са над 1100 км републикански пътища, инвестирани са почти половин милиард лева в нови 257 автобуса и тролейбуса, светофарни уредби, системи за управление на трафика, 192 пожарни и 6 спасителни автомобила, а 44 български града са вече с изцяло променена среда, от които се ползват над 3,4 млн. души.

Предишният програмен период започна без готови проекти, без ясна визия и стратегия, без допълняемост“. Затова днес, когато новата ОП „Региони в растеж“ е факт, тя се базира на дългосрочна стратегия и ясни интегрирани планове за градско развитие на общините, като проектите им са с добра проектна готовност. Общините се доказаха и затова вече са междинни звена по програмата, заяви министърът.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук