ЛИЛЯНА ПАВЛОВА: АКО ПОЛУЧИМ ПОДКРЕПА В ПАРЛАМЕНТА, САНИРАНЕТО ПРОДЪЛЖАВА

[quote]ОДОБРЕНИТЕ И В ПРОЦЕС НА РЕАЛИЗАЦИЯ СГРАДИ ЩЕ БЪДАТ НАПРАВЕНИ[/quote]

Ако получим подкрепа в Народното събрание, националната програма за саниране ще продължи и през 2017 г. Това заяви регионалният министър в оставка Лиляна Павлова.

Според нея, към момента подкрепа за Националната програма за енергийна ефективност са заявили само депутатите от ГЕРБ и част от Реформаторския блок. От Патриотичния фронт и БСП има заявления, че програмата трябва да се спре и да не се осигурява нов милиард за нея.

auto-bannerАз съм с вързани ръце. Дотук разполагахме с 1 млрд. лева, които ГЕРБ осигури като мандатоносител. Оттук нататък нямаме мандат. Затова написах на кметовете, че за блоковете, за които има средства, ще продължат да се изпълняват. Докато парламентът не приеме бюджет, не даде мандат за 2-я милиард, няма как да дам съгласието си, съответно кметовете, да сключват финансово необезпечени договори, заяви Павлова.

Тя уточни, че е внесла предложението в бюджета за 2017 г. да се осигури още 1 млрд. лв., за продължаването на програмата с поемането на нови договори. От депутатите зависи какво ще е развитието по програмата, която не е спряна и продължава да работи.

Всички сгради, които са одобрени, в процес на реализация и за които има осигурено финансиране към днешна дата ще бъдат завършени. Хората могат да бъдат спокойни, изрично увери регионалният министър в оставка.

В Димитровград, например, 26 са жилищните блокове, с договори за изпълнение за 2016 г. По 23 от тях се работи, като повечето от тях ще бъдат завършени в скоро време. Над 120 са регистрираните към момента сдружения на етажни собствености. За 51 сгради се изчаква сключването на тристранни договори, което не е ясно дали ще стане.

Снимка: МРРБПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук