„Лилия небесна на духа“ – новата поетична книга на Вили Ро

контакти

Премиера на новата поетична книга „Лилия небесна на духа“ на Вили Ро (Величка Петрова) се състоя снощи в Градска библиотека „Пеньо Пенев“ в Димитровград.

Събитието, пред пълната зала „Снежана Янева“, откри директорът на библиотеката Валентина Терзиева, която пожела на аудиторията приятна поетична и хармонична вечер. То се проведе още с подкрепата на Клуба на дейците на културата и литературен клуб „Иван Николов“.

Тази стихосбирка е изключително специална за мен, защото една загубена и изпепелена приятелска енигма, която беше залегнала в сърцето ми, отново се появи, сподели Величка Петрова, която отбелязва 30 години творческа дейност.

Пространствено изложение направи акад. Марин Кадиев. В представянето се включи и Тодорка Николова, а като прелюдия към поезията бяха танци на изпълнителки от „Галаксико“.

Името на стихосбирката „Лилия небесна на духа“ е вдъхновено от малко ангелче, което вече не е между нас, защото е на небето… В нея има нещо неповторимо и нюанси, които те карат да се върнеш, за да препрочетеш, бе споделено при представянето.

Стихосбирката се издава с финансовата подкрепа на Община Димитровград, през 2022 г. от издателство „Българска книжарница“, София. Редактор на книгата е Трендафил Василев, а картината на корицата е дело на художника Стефан Чурчулиев.

Величка Петров, с творчески псевдоним Вили Ро, е родена в град Сливен, живее в Димитровград. По професия е психолог. Автор е на редица поетични книги. Нейни стихове са текстове на български и руски песни. Присъства в учебници по музика. Носител е на национални и международни награди за поезия. Стихосбирката ѝ „Свечеряване на добротата“ е отличена с Националната литературна награда „Йосиф Петров“. Нейни стихове са преведени на португалски, руски, украински, полски, френски, турски и английски езици. Член е на Управителния съвет на Съюза на независимите писатели в България.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук